Kas yra tikra profesinė SĖKMĖ?

11 Bal 2023

Kas yra tikra profesinė SĖKMĖ?

Mane vadina sėkminga finansų konsultante ir sveikina su rekordiniais pasiekimais. Bet kas iš tikrųjų yra sėkmė? Man sėkmė – tai ne tik didelis atlyginimas ir ne aukščiausias karjeros laiptelis. Tikroji sėkmė yra: rasti save profesijoje, dirbti aistringai ir su užsidegimu bei kurti pridėtinę vertę, padėti sau padedant kitiems bei būti tikru charizmatišku lyderiu ir mokėti įkvėpti kitus dirbti taip pat aistringai, kaip tu, sekti tavo pėdomis.

Ar dar prisimenate, kuo jūs norėjote tapti užaugę? Gydytojais, policininkais, advokatais, veterinarais? Būdami vaikai, norime padėti silpniesiems ir padaryti pasaulį geresnį. Ir tik nedaugelis užaugę, išpildome savo vaikystės svajones.

Aš tiksliai neprisimenu, kuo norėjau būti užaugusi, bet tikrai žinau, kad norėjau dirbti kažkokį prasmingą, pridėtinę vertę žmonėms kuriantį darbą, padaryti skirtumą. O dar nuo pat vaikystės man buvo sakoma, kad turiu gerai mokytis mokykloje, vėliau stoti ir mokytis universitete, įgyti profesiją bei stabiliai dirbti pasirinktą darbą.

Taip ir dariau. Baigiau mokyklą su raudonu diplomu, stojau į universitetą, studijavau labai perspektyviose studijose, vėliau susiradau gerą darbą biudžetinėje įstaigoje, sulaukusi tik 25 metų amžiaus, buvau vieno iš skyrių vadovė. Bet niekaip darbe negalėjau savęs rasti, nejutau kurianti pridėtinę vertę. Buvo 2007-ieji…. Išėjau iš darbo ir 7 metus ieškojau prasmės užsienyje, kol 2014 metais vėl grįžau į Lietuvą.

Lietuvoje likimas man „pakišo“ finansų konsultantės darbą. Tuo metu net nesuvokiau šios profesijos (ir net jos pavadinimo) esmės, bet atvykau į įvadinius mokymus. Ir čia man atsivėrė visiškai naujas pasaulis – asmeninių finansų ir finansinės nepriklausomybės pasaulis. Suvokiau, kad nors buvau visai protinga jauna moteris (tokia save visada laikiau), išmokau Pitagoro teoremą ir keturias kalbas, dirbau skirtingus darbus (ir visuose gana neblogai sekėsi), nekur ir niekada manęs nemokino, kaip tvarkyti asmeninius finansus. O tokios sąvokos, kaip gyvybės draudimas ir pensinis kaupimas man buvo svetimos ir neaiškios. Lygiai taip pat, kaip ir didžiajai daliai Lietuvos gyventojų.

Supratau, kad tokių, kaip aš – gerų ekspertų savo srityje, bet neturinčių laiko asmeniniams finansams sutvarkyti, yra begalė. Todėl žinojau, kad mano misija yra apie tai papasakoti kitiems, paprastai ir aiškiai. Ir taip jau 8 metus…

Šiemet, per 2023 metų Allianz Lietuva Kongresą, didžiausia metų šventę, kurioje švenčiamos praėjusiųjų metų pergalės ir pasiekimai, gavau aukščiausius įmanomus apdovanojimus. 2022-ieji metai nebuvo lengvi, bet tuo svarbiau buvo visą laiką būti šalia kliento, palaikyti ir nuraminti bei užtikrinti finansinį saugumą.

O aš savo ruožtu dėkoju visiems, kas padėjo man tapti tuo, kas esu. Nes tikiu, kad niekas didelių aukštumų nepasiekė vienas pats, be aplinkinių pagalbos.

 

 

Grįžti atgal