Jūsų finansų konsultantas yra MDRT narys? Ką tai reiškia?

15 Gru 2022

Jūsų finansų konsultantas yra MDRT narys? Ką tai reiškia?

Lietuvoje rečiau, bet pasaulio mastu itin dažnai gyvybės draudimo atstovai naudoja terminą MDRT (Million Dollar Round Table) – „Milijonų dolerių apskritasis stalas“, ypač prisistatant, kad jų darbas atrodytų patrauklus potencialiems naujiems klientams.

 

– Bet ką iš tikrųjų reiškia šis terminas? Ir ar tai taip svaru, kaip skamba? Kas yra MDRT?

MDRT yra tarptautinės finansų profesionalų asociacijos, įkurtos JAV dar 1927 metais, pavadinimas. Organizacija pripažįsta draudimo specialistus, pardavusius tam tikrą gyvybės draudimo sumą per metus.

MDRT įkūrė 32 išskirtiniai gyvybės draudimo gamintojai, kurių kiekvienas savo bendruomenėms skyrė bent 1 mln. USD gyvybės draudimo apsaugą. Jie svajojo apie forumą, skirtą aukšto lygio, profesionaliam požiūriui į gyvybės draudimo pardavimą ir aptarnavimą puoselėti. Remiantis įsitikinimu, kad augimas yra keitimosi idėjomis rezultatas, koncepcija buvo tokia: „Norėdami gauti, žmogus turi duoti“.

Iš šios svajonės atsirado MDRT – tarptautinė, nepriklausoma asociacija, atstovaujanti geriausiems pasaulio finansinių paslaugų profesionalams.

Finansų konsultantui pasakymas, kad esate MDRT narys, yra įrodymas, kad esate „aukšto pilotažo” specialistas, lyderis, ir labiau tikėtina, kad būsite laikomas tinkamu kandidatu užimti vadovaujančias pareigas. Tiems, kurie nori sukurti savo komandą, būti MDRT nariu praktiškai privaloma, nes nauji agentai nori, kad juos globotų kas nors, turintis įrodytą pardavimo patirtį.

 

– Kiek uždirba MDRT narys?

Apie uždarbį netiesiogiai daug ką pasako MDRT narystės reikalavimų lygiai.
Yra trys MDRT narystės lygiai:

MDRT narys – tai finansų konsultantai, kurie įvykdė pagrindinius reikalavimus.

MDRT Coutr of the Table (COT) narys – šie finansų konsultantai pasiekė 3 kartus daugiau nei nurodyta pagrindiniuose reikalavimuose.

MDRT Top of the Table (TOT) narys – šie žmonės pasiekė 6 kartus daugiau nei nurodyta pagrindiniuose reikalavimuose.

Pavyzdžiui, štai 2022 metų MDRT narystės reikalavimai Lietuvos finansų konsultantams:

Komisiniai

MDRT narys 31400 Eur

MDRT COT 94200 Eur

MDRT TOT 188400 Eur

 

Pajamos

MDRT narys 54400 Eur

MDRT COT 163200 Eur

MDRT TOT 326400 Eur

 

Metinės įmokos

MDRT narys 62800 Eur

MDRT COT 188400 Eur

MDRT TOT 376800 Eur

 

MDRT kasmet organizuoja susitikimus ir konferencijas, vykstančias visame pasaulyje. Man pačiai teko dalyvauti konferencijose nuo 2017 metų: Orlando, Los Angeles, Majami, Boston (dėl koronaviruso pandemijos du metiniai susitikimai vyko nuotoliniu būdu). Kai kurie laimingi, daug pasiekę finansų konsultantai, gauna finansavimą iš savo agentūrų, kad galėtų dalyvauti konferencijoje, o tai taip pat reiškia, kad jie gauną kelionę, kaip pridėtinę vertę. Mano žiniomis, Lietuvos draudimo rinkoje vienintelė tokia bendrovė šiai dienai yra Allianz.

 

– Tai kokie gi MDRT reikalavimų įvykdymo privalumai?

Gali atrodyti, kad priklausimas MDRT organizacijai yra labiausiai garbės reikalas. Ir tai dažniausiai yra tiesa. Tačiau yra ir kitų privalumų, labiau apčiuopiamų. Pavyzdžiui:

  • Priklausymas pasauliniam tinklu. Turite galimybę susitikti ir bendrauti su finansų konsultantais iš kitų šalių bei dalintis patarimais bei profesijos gudrybėmis.
  • Dviejų mėnesių žurnalas, kurį gausite visus metus. Skaitykite apie tendencijas ir naujus pokyčius draudimo pramonėje.
  • Mokymo ištekliai. Nariai gali pasiekti mokomąjį turinį ir atsisiųsti įrankius, kad optimizuotų savo darbo procesus.
  • Renginiai. Dalyvaukite renginiuose užsienyje ir klausykite šios ypatingos verslo srities ekspertų pasisakymų.

Pagrindinė idėja yra ta, kad prisijungus prie pasaulinio sėkmingų finansų specialistų tinklo jūsų įgūdžiai ir motyvacija turėtų padidėti, todėl ir jūsų pajamos natūraliai padidės.

 

– Ką jums, kaip klientui reiškia, kad jūsų finansų konsultantas pasiekė MDRT?

Atrodo, kad MDRT yra vertinga priemonė, kai reikia pakilti į pačią viršūnę gyvybės draudimo sektoriuje ir būti vertinamam kaip gerbiamam lyderiui.

Bet ką tai reiškia jums, klientui?

Teoriškai tikimasi, kad MDRT nariai, kurie yra geriausi savo srities atstovai, bus labai etiški ir laikysis ne tik savo agentūros, bet ir MDRT etikos kodekso. Kai kurie žmonės taip pat teigia, kad geriausius rezultatus turintys draudimo atstovai įrodė, kad gali veiksmingai konsultuoti klientus.

Iš tikrųjų daug kas priklauso nuo jūsų finansų konsultanto individualiai. MDRT narys nebūtinai siūlo asmeniškesnes paslaugas, ypač jei jis jau yra užtvindytas klientų. Ko gero, didelę dalį techninių darbų atlieka ne jis pats, o jo pagalbininkai. Bet tai garantuoja, kad techniniai išpildymai bus atlikti laiku, kad ir kur tuo metu jūsų konsultantas bus. Be to, MDRT narys – tai siekiantis asmeninio nuolatinio tobulėjimo ir aukštos klientų aptarnavimo kokybės specialistas.

Tačiau nepamirškite, kad svarbu ir jums pačiam žinoti savo poreikius ir priimti pagrįstą sprendimą, o ne sutikti su viskuo, ką jums pasakys jūsų finansų patarėjas, netgi jeigu jis yra MDRT narys. Kalbant apie aptarnavimą po pardavimo, daug kas priklauso nuo jūsų finansų konsultanto atsidavimo lygio ir žmogiškųjų įgūdžių, todėl pasirinkite žmogų, kuriuo galite pasitikėti ir kuriam nuoširdžiai rūpėsite jūs.

Grįžti atgal