Apie finansų konsultanto darbą

30 Sau 2022

Apie finansų konsultanto darbą

Senai pastebėjau, kad gyvenime viskas yra cikliška (darbai, santykiai, pats gyvenimas galų gale), viskas turi pradžią, raidą ir pabaigą (laimingą ar nelaimingą – čia jau nuo raidos etapo priklauso, na ir šiek tiek nuo aplinkybių).

O ypatingai cikliškas yra mano profesinis gyvenimas – finansų konsultanto darbas. Turime mažesnius ir didesnius ciklus, per kuriuos skaičiuojami darbo rezultatai, o pasibaigus kiekvienam iš jų, viskas vėl “nusinulina”, vėl pradedi viską nuo pradžių. Ir kiekvieną kartą vėl reikia energijos ir nusiteikimo pradėti nuo nulio. Kaip toje frazėje „From zero to hero“, taip ir mes, finansų konsultantai, kiekvieną kartą išgyvename viską nuo pat pradžių, siekdami savo iškeltų tikslų.

Man svarbiausias profesinis metų tikslas yra MDRT (Million Dollar Round Table) narystė, jo ciklas tęsiasi lygiai kalendorinius metus – nuo sausio 1 d. iki gruodžio 31 d. Ir viskas, ką gali pasiekti, turi tilpti į tas ribas, daugau jokių šansų, metai užsidaro, prasideda nauji. Šioje industrijoje dirbu visai nesenai, nuo 2014 m., bet būtent šiai profesijai esu dėkinga už tai, tiek kartų galėjau pati savimi didžiuotis. Esu paiekusi finansų konsultanto karjeros pareigybių viršūnę, pernai tapau vyr. patarėja-eksperte. Bet šis kartas man yra svarbiausias, nes jau trečią kartą įvykdžiau MDRT COT (Court of the Table) reikalavimus, net trigubus paprastosios narystės reikalavimus. Ir tai absoliutus rekordas man asmenškai ir, mano žiniomis, visai mūsų rinkai.

Vienas man labai svarbus žmogus, pasveikinęs su pasiekimu, pasakė: “Juk nedirbsi visa gyvenimą finansų konsultante, būsi high class persona”. Į tai atsakiau, kad aš jau dabar galbūt esu high class persona, būdama finansų konsultante, bet šis darbas kažkodėl yra stepeotipuojamas ir dažnai nuvertinamas. Mes nesirenkame šios profesijos, profesija pati renkasi mus. Pripažinkime, juk niekas neaugo nuo vaikystės su mintimis tapti finansų konsultantu. Bet aš visada žinojau, kad noriu daryti skirtumą ir nešti prasmę savo darbu, padėti tiems, kam reikia pagalbos. Mintys materializuojasi.

Šį profesija nėra populiari, bet yra labai reikalinga. Todėl labai skatinu visus Lietuvos finansų konsultantus kartu auginti mūsų profesijos atstovų profesionalumą, vertę, emocinį intelektą, keisti susiformavusį stepeotipą. O tiems, kurie šiuo metu svarsto, ar verta bandyti dirbti šį darbą, atsakau – verta. Jeigu jau jūsų gyvenimas atvedė jus į šį kelią – eikite juo drąsai, su atsidavimu ir tapkite tokiu finansų konsultantu, apie kokį patys svajotumėte.

Su tais, kas jau dirba mūsų profesijoje, noriu pasidalinti keliais patarimais, kaip padaryti neįmanomą įmanomu. Man tai padėjo, gal padės ir jums.

  • Išsirinkite savo nišą.

Galima bandyti būti visų sričių specialistu, bet daug naudingiau išsirinkti pelningiausią ir praktiškiausią paslaugą, kurią išmanote geriausiai. Tada galėsite tapti aukščiausio lygio ekspertu savo srityje, ir klientas pats rinksis jus.

  • Turėkite tikslus.

Apibrėžkite 2–3 tikslus, užsirašykite juos. Išsirinkite vieną, prioritetinį. Nustatykite įvykdymo terminą ir būdą, kuriuo šių tikslų sieksite. Ir būtinai paskelbkite savo tikslus kitiems, kad negalėtumėte išvengti juos vykdyti.

  • Būkite atkaklūs ir pozityvūs.

Atkaklūs, bet ne įkyrūs. Nesitikėkite, kad savo paslaugą parduosite čia ir dabar, nes ne viskas priklauso nuo jūsų. Kartais dialogas su klientu gali užtrukti net kelis metus. Kad ir kiek „ne“ išgirstumėte, tereikia vieno „taip“.

  • Būkite matomi.

Būkite matomi savo auditorijai. Mūsų skaitmenizacijos amžiuje geras būdas tapti matomu yra socialinis marketingas. Dažnau jūsų esamas ir būsimas klientas naudojasi socialiniais tinklais, todėl nuolat palaikykite komunikaciją, teikite svarbią ir aktualią informaciją, palaikykite ryšį su savo auditorija. Jūsų klientas turi nuolat matyti jus ir pasitikėti jumis.

  • Nepardavinėkite – spręskite problemas.

Kaip jūs patys reaguojate į labai dažnai pasirodančias ir agresyviai pirkti skatinančias reklamas arba įrašus? Taip pat, kaip ir visi – neigiamai. Todėl vienintelis darbo būdas – identifikuoti savo kliento problemą ir patarti, kaip ją išspręsti tinkamiausiai.

  • Vadovaukitės „Laimi besidalinantys“ filosofija.

Būkite nuoširdžiai geranoriški, padėkite žmonėms, jeigu tai yra jūsų kompetencijos ribose. Dalinkitės – žiniomis, patarimais, geru žodžiu, paskatinimu. Žmonės visada pastebės jūsų natūralų geranoriškmą ir taip pat norės jums padėti, kai jums to prireiks.

  • Darykite tai, ko nemėgsta jūsų konkurentai.

Žinote, ko nemėgsta jūsų konkurentai? To paties, ko nemėgstate ir jūs. Identifikuokite, kas tai yra, ir būsite visada vienu žingsniu priekyje.

  • Būkite MDRT.

Jeigu jau pasirinkote finansų konsultanto darbą, eikite teisinga kryptimi. Ir ta kryptis, mano įsitikinimu, būtinai turėtų būti MDRT narystės link. Tai profesionaliausių mūsų srities atstovų organizaciją, jungianti tik 1% pasaulio geriausiųjų. Mačiau ne vieną pavyzdį, kai MDRT pakeisdavo žmonių supratimą apie finansų konsultanto darbą. Todėl patariu kiekvienam finansų konsultantui bent kartą per savo profesinį gyvenimą tai patirti asmeniškai. Tai yra būtent tas atvejis, kai geriau vieną kartą pamatyti, nei 100 kartų išgirsti.

Kiekvieną kartą, kai baigiasi vieni metai ir prasideda nauji, esame visi toje pačioje starto linijoje, turime vienodas galimybes. Todėl viskas priklauso tik nuo mūsų norų, ryžto ir nusiteikimo. Kaip pasakė Henri Ford, nesvarbu, ar manote, kad galite, ar manote, kad negalite, abiem atvejais esate teisūs.

Grįžti atgal