MDRT narystė – profesionalumo ženklas?

12 Gru 2021

MDRT narystė – profesionalumo ženklas?

– Ką reiškia būti MDRT bendruomenės nariu?

Man priklausymas MDRT (Million Dollar Round Table) organizacijai – tai kokybės ir išskirtinumo ženklas. MDRT – tai ne tik pardavimų rezultatai, tai mentalitetas, nusiteikimas, savo darbo suvokimo rodiklis. MDRT nesibaigia tik kelione į tam tikrą šalį, kurioje vyks konferencija. MDRT nariai, suprasdami vienas kito ekspertiškumo lygį, yra linkę bendrauti tarpusavyje, dalintis gerąja praktika, padėti vienas kitam, dar labiau stiprinti vienas kito žinias ir įgūdžius, augti kartu.

MDRT turi savo atribūtikos kolekciją, taip pat ir ženkliuką, segamą į švarko atlapą. Gali jį įsigyti tik jei tais metais esi MDRT narys. Prisimenu, kaip labai norėjau jį įsigyti! Per pirmąją konferenciją nepavyko, nes juos greitai išpirko. Tada laukiau sekančios konferencijos, kad tik galėčiau jį turėti. Man tai buvo labai svarbu. Žinote, kai mums kažkas turi didelę reikšmę, mes stengiamės kažkaip tai užfiksuoti savo gyvenime skirtingais simboliais. Tokią reikšmę turi, pvz., vestuviniai žiedai, kokybiškų prekių logotipai, reiškiantys ne tai, kad prekė brangi, o labiau tai, kad ji yra vertinga. Lygiai taip pat ir MDRT ženkliukas, kuris reiškia priklausomybę išskirtiniam geriausių pasaulio finansų konsultantų ratui.

 

Ką reikia padaryti, norint priklausyti MDRT? Ar tai yra tikslas, ar darbo rezultatas?

Visada geriausiai prisimename pirmuosiu kartus, nes jie yra kažkuo ypatingi ir įspūdingi. Prisimenu ir aš savo pirmąjį. Man tai buvo antri darbo finansų konsultante metai, o aš buvau jauna mama, mano vaikui tais metais suėjo tik vieneri metukai. Kažkaip niekas man neakcentavo MDRT svarbos, daug apie tai nežinojau.

Bet gruodžio pradžioje visiškai atsitiktinai išgirdau, kaip viena kolegė sake, kad jai iki MDRT trūko visai nedaug. Ši kolegė buvo man ir iki šiol yra didelis autoritetas. Tuomet pagalvojau, kad turbūt tas MDRT yra kažkas svarbaus, jeigu lyderiai “matuojasi raumenis” MDRT reitingų lentelėje. Tik tada ir pažiūrėjau, o kur gi aš tame MDRT sąraše esu? Pasirodo, buvau visai šalia reikalavimų įvykdymo. Teko gerai padirbėti tą mėnesį, kad pasiekčiau tikslą – daug skambučių, susitikimų. Ir pasiekiau!

O tada vasarą nuvažiavau į savo pirmąją MDRT konferenciją į Orlando, Floridą. Ir supratau, kad nebepraleisiu nei vienos. Didžiausioje konferencijų salėje buvo susirinkę geriausi pasaulio finansų konsultantai, keliolika tūkstančių geriausių. Kai kurie, kaip aš, pirmą kartą. Kiti – jau dvidešimtą, trisdešimtą ar keturiasdešimtą. Bet mes visi vienas į kitą žiūrėjome su gilia, nesuvaidinta pagarba ir supratimu, žinojome, kad dirbame tą patį darbą, nesvarbu iš kokios pasaulio šalies esame. Visi tie žmonės sunkiai dirbo ištisus metus tam, kad susitikti MDRT konferencijoje, didžiausioje mūsų srities profesionalų šventėje.

MDRT – tai net ne tikslas, tai būtinybė. Tai efektyvumo standartas, kuriuo įvertinamas kokybiško darbo rezultatas.

 

– Ką davė dalyvavimas MDRT konferencijoje? Kur didžiausia nauda?

Dirbu šį darbą nors dar ne tiek ir ilgai, bet jau ne pirmi metai. Ir kyla visokiausių minčių apie mūsų darbo svarbą, apie darbo kokybę. Turbūt visi sutiksime, kad priklausome demokratiškiausiai profesijai. Finansų konsultantais priimame dirbti visi, nepriklausomai nuo amžiaus, rasės, tikėjimo išsilavinimo. Bet yra ir kita, tamsioji medalio pusė. Esu girdėjusi ne vieną kartą, neigiamų atsiliepimų apie finansų konsultantus, kurie mane savotiškai net įžeidžia. Neva, finansų konsultantais įsidarbina tie, kurie nesugeba rasti jokio kito darbo.

Taip, galimybė suteikiama visiems, norinties išbandyti save, bet lieka tik geriausi. O patys geriausi iš tų geriausiųjų dalyvauja metiniuose MDRT susitikimuose. Tai protingi, aktyvūs, sportiški, stilingi, gražūs, inteligentiški žmonės. Tikrai ne žemiausias visuomenės sluoksnis. Ir visi jie, siekia priklausyti MDRT kasmet, nes nori būti dar geresni.

MDRT konferencija mums, be joje skaitomų vertingų pranešimų, be lyderystės atmosferos, yra dar ir galimybė užmegzti santykius su kitais MDRT nariais – su tais tarptautinio lygmens profesionalias, kurių knygas skaitome ir kuriuos sekame soc. tinkluose. MDRT narių bendravimas ir dalinimasis patirtimi nesibaigia, kai baigiasi konferencija.

Bendrauju su MDRT nariais iš skirting šalių. Jie dalinasi įdomiomis mintimis, vertingomis nuorodomis, straipsniais, seminarais. Tai puiki galimybė susipažinti su kitų šalių asmeninių finansų planavimo principais, pasilyginti, kokioje stadijoje mūsų šalis yra ir kur link judame.

Per MDRT konferencijas išgirdau kelias auksines mintis ir įžvalgas, kurias taikau savo darbo praktikoje iki šiol. Ir tai buvo geriausios asmeninių finansų planavimo mintys, kurias esu išgirdusi per visa savo darbo patirtį.

 

 

– Ar verta siekti narystės MDRT?

Labai dažnai MDRT narystę siejame tik su kelione į metinę konferenciją. Bet kelionė yra tik mažoji dalis to, ką gali duoti MDRT – gilios profesinės žinios, paremtos tarptautine praktika, bendravimas su geriausiais kitų šalių konsultantais, šiuolaikiškos įžvalgos, lyderystės dvasia.

Yra toks geras posakis: „You cannot read the label from inside the jar“ (negali perskaityti antraštės, kai esi butelio viduje). Kad ir koks geras specialistas esate, kad ir kiek įdomių minčių turite, viskas turi „galiojimo terminą“ ir ribotumą. Kartais auksinės mintys ir idėjos baigiasi, tada reikia motyvacijos ir gerų įžvalgų iš išorės. MDRT – tai šviežios idėjos ir mintys, kurios padeda mąstyti globaliau.

Grįžti atgal