Kaupiamasis vaikų draudimas – viena iš saugesnės ateities priemonių

21 Rgs 2021

Kaupiamasis vaikų draudimas – viena iš saugesnės ateities priemonių

Prasidėję mokslo metai turėtų dar labiau paskatinti tėvus suklusti – kaupiamasis vaikų draudimas gali tapti ne tik prevencine finansine priemone atsitikus nelaimingam įvykiui, bet ir užtikrinti patikimą vaiko ateitį. Kokius kaupiamojo draudimo aspektus reikia žinoti ir įvertinti?

Nevienkartinė nauda

Tuo, jog apie draudimą ne visi turi pakankamai žinių – tenka įsitinkinti susidūrus su skeptiška nuomone, jog draudimas neapsaugos nuo nelaimių, o finansinė nauda yra menka. Todėl savo klientams nuolat pabrėžiu būtent kaupiamojo draudimo svarbą. Tai individualiai sudarytas ilgalaikis universalaus draudimo paslaugų paketas, leidžiantis ne tik suteikti finansinę naudą nelaimės atveju, bet ir užtikrinti finansinį saugumą ateityje.

Individualus paketas

Dar vienas, dažnai pasitaikantis stereotipas – draudimą žmonės supranta kaip standartizuotą paslaugą. Susitikusi su klientu visuomet pirmiausiai susipažįstu su jo individualiais poreikiais, lūkesčiais, tikslais, finansine situacija. Tik išsiaiškinusi šiuos aspektus galiu pasiūlyti individualų draudimo paketą, užtikrinantį maksimalią, tik jo vaikui pritaikytą naudą.

Pagal savo poreikius klientas gali rinktis draudimo paketą, akcentuojant patį kaupimą, didesnes išmokas nelaimės atveju arba sudaryti sutartį, išpildant abi sąlygas.

Rinktis kaupiamąjį draudimą palanku ir dėl to, jog gaunate valstybės lengvatą – kasmet deklaruodami pajamas, galite susigrąžinti 20% nuo įmokų.

Beje, verta pažymėti ir dažnai pamirštamą reinvestavimo naudą – savo klientams rekomenduoju ir kasmet po GPM (gyventojų pajamų mokesčio) lengvatos grąžinimo primenu, kad valstybės skirtą lengvatą galima reinvestuoti į tą patį vaiko draudimą ir taip gauti dar didesnę naudą.

Išskirtinės kaupiamojo draudimo vertės

Kaupiamasis draudimas turi daug svarbių privalumų, kurie pranoksta kitą neefektyvų pasirinkimą – kaupti „stalčiuje“.

Vaikas gali būti apdraudžiamas nuo O metų, o kaupdami ateičiai ir mokėdami palyginus nedideles priemokas galite papildomai apdrausti vaiką nuo nelaimingų atsitikimų, kritinių ligų, gauti operacijų ir net stacionaraus gydymo išmokas.

Diagnozavus net rimčiausius sutrikimus – cukrinį diabetą, onkologines ligas, iškart išmokama visa kritinių ligų draudimo suma, kuri net ir pirmaisiais draudimo metais gali siekti iki 20 000 eurų.

Traumos nėra skirstomos į smulkias ir stambias, o minimali išmoka siekia 50 eurų.

Kaupiamasis draudimas – investicija ateičiai

Atsižvelgiant į nuolatines švietimo sistemos pertvarkas, pravartu jau šiandien įvertinti ir užtikrinti vaikų galimybes mokytis. Šių metų pradžioje Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos priimtas sprendimas didinti studijų kainas lėmė, jog kai kurių universitetinių studijų norminės kainos kilo ir 4085 eurų arba beveik 50 proc.

Norminė studijų  kaina – tai dydis, parodantis maksimalią valstybės finansuojamą sumą. Universitetinė kainą nustato patys universitetai ir ją studentai moka patys, tačiau ji negali būti mažesnė už norminę sumą.

Pavyzdžiui, matematikos mokslų, reabilitacijos, laisvalaikio sporto studijų kryptys brango 1389 eurais. Odontologijos studijos brangs – 3335 eurais, o veterinarijos – net 4085 eurais.

Toks kainų nestabilumas – puikiai įrodo, jog rūpintis ateitimi reikia nedelsiant, o efektyviausia tai daryti patikimai tvarkant savo asmenines lėšas, užsitikrinant garantijas.

 

 

 

Grįžti atgal