Kodėl svarbu užsitikrinti finansines garantijas?

24 Geg 2021

Kodėl svarbu užsitikrinti finansines garantijas?

Dar 2019 metų birželį, dėl asmeninės konsultacijos į mane kreipėsi klientas, kuriam tam tikrų neaiškumų sukėlė tuo metu vykusi pensijų kaupimo reforma – jis žinojo tik tiek, jog kaupia „kažkokios pakopos“ pensiją.

Išanalizavome jo asmeninę situaciją „Sodros“ puslapyje, patikslinau, jog jis kaupia II pakopoje bei tuo pačiu paaiškinau apie visus kaupimo būdus, jų skirtumus.

Susipažinęs su informacija, klientas nusprendė sudaryti ir savarankiško kaupimo sutartį, pagal kurią valstybės paskatinimu grąžinama 20% GPM. Taigi klientui pritaikius 125 eurų įmoką, jam kasmet būtų grąžinamas maksimalus, pagal įstatymus leidžiamas GPM dydis – 300 eurų. Prie viso to, klientui parekomendavau ir traumų draudimą – 30 000 eurų sumai.

Mažiau nei prieš mėnesį, klientas kreipėsi dėl patirtos traumos, klausdamas, ar tai gali būti traktuojama kaip draudžiamas įvykis. Patikinusi, jog tikrai taip, sutvarkėme reikalingus dokumentus ir po keletos dienų klientas gavo 600 eurų išmoką, dar po 300 eur kasmet GPM sumą perveda valstybinė mokesčių inspekcija – šios išmokos prisidėjo prie per nepilnus dvejus metus jau sukauptų 3140 eurų.

Grįžti atgal